İş Dünyasında Yeni Trend: Bu Sessiz Kısıtlama Nedir?
Daha erken, bir iş arkadaşındanYetkili olduğunu bildiğiniz bir bahiste ondan yardım isteseniz ve ona bir soru sorsanız bile, Net bir cevap alamadınız mı?Üstelik cevabını bildiğinden emin olduğunuz bir konuda bilmediğini söylemesi eminim ona garip gelmiştir.
Bahsi geçen ‘sessiz’ kavramlar, sosyal medyada Ne kadar gündem oluşturduğuna şahit oluyoruz. Bunlar yeni kavramlar gibi görünse de yıllardır süregelen bazı durumların günümüzde nasıl isimlendirildiğini sosyal medyanın yadsınamaz gücü sayesinde öğreniyoruz.
İstese yardım edebilirdi, etmemeyi seçti.
yeni bir işe başladın ve oryantasyon sürecindesiniz. Bu aşamada iş arkadaşlarınızdan birçoğu size sevimli gelebilir ve Her konuda çekinmeden yardım isteyebileceğinizi söylemiş olabilir. . İşler ağırlaşınca nedense etrafınızda bu insanları göremiyorsunuz. İş arkadaşlarınız sizi erteleyecek, sorduğunuz konuyu bilmiyorlar ve asla bir sonuca varamıyorsunuz.
Bazen ileri gitmekte ısrarcı ve bir şeyler öğrenmek için yalvarıyor bile olabilirsiniz. Yaklaşık olarak sadece senin için mevcut değiller . Kahoot! çalışanların maliyetli iş bilgilerini iş arkadaşlarıyla paylaşmadığı ve kendilerine sakladığı sessiz kısıtlamanın sözcüsü. yeni bir iş trendiolarak tanımlar.
Kahoot! Platformda çalışanlar arasında yapılan araştırma sonuçları ‘sessiz zapt’ın en güzel örneklerinden biri oldu.
Kahoot tarafından yayınlandı! bir rapordaÇalışanlarının işle ilgili değerli bilgileri olmasına rağmen %58’i bu bilgiye sahip değil. meslektaşlarından saklanma eğilimindedir bunu vurguluyor. Bu oldukça korkutucu bir veri.
Kahoot!sözcü bir röportajda “işle ilgili önemli ve değerli bilgileri diğer çalışanlardan saklamanın işyerinde verimliliği olumsuz etkileyeceğini” söyledi.
‘Z Kuşağı’ da bu noktada iş başında.
Tüm kuşakların bireysel olarak rekabet ettiği bir sistemden gelen herkes, hem eğitimde hem de iş hayatında kendini güvence altına almak istiyor. Bu oldukça anlaşılır. Rahat bir iş ortamında yerimizin hızla dolabileceği pozisyonlardaİşimizi iyi yapsak bile, bitmeyen bir rekabet nedeniyle kendimizi gergin hissedebiliriz.
Bilgileri bilinçli olarak kendine saklama eğilimi ne kadar yanlış olursa olsun bu durum genellikle doğal bir biçimde gelişir. Yapılan çalışmalarda, Gen Z, %77 ile sessiz kısıtlama gerçekleştirmeye en yatkın kümedir.olduğu ortaya çıktı. Günümüzün yeni nesil yetişkinleri, iş ortamındaki rekabete karşı tetikte.
İşlerin kesintisiz ilerlemesini etkileyen bir konu.
Ekmeğin aslanın ağzından çok daha derine indiği bir aşamada, sessiz kalmanın nedenlerini muhtemelen empatiyle anlayabiliriz. Fakat profesyonel iş hayatında yer verilmemesi gereken durumlar olduğunu anlamak sorun değil. Bu duruma neyin sebep olduğu konusunda uzmanlar ön planda. uzaktan çalışan modellerbunu vurgulayarak.
Aynı ortamda değiliz, dolayısıyla iş dışında bir bağ ve bağ var. paylaşmadığımız insanlara hızlı bir şekilde harcama potansiyeline sahibiz.Sessiz kısıtlama durumu, işyerinde çalışanlar arasında bile yüksekken, uzaktan çalışanlar arasında sessiz kısıtlama biraz masum.
En büyük zarar şirketlere ve şirketlere yazılır.
Maalesef bu işte kazanan yok. Ve bilgiyi saklayan ve bunu kendileri için kullanan mafya için. bireysel başarı ve kazanımlar kısa vadelidir oluyor. Çünkü sessiz kısıtlama sonucunda en büyük darbeyi aslında çalıştığımız firmalar ve firmalar görüyor.
Egoların çatıştığı bu tür iş ortamlarında, hakimiyet alanlarının savaş alanına dönüşmesi kaçınılmazdır.
‘Sessiz İstifa’ ve ‘Sessiz İşten Ayrılma’ gibi iş hayatının diğer popüler konularındaki aydınlatıcı içeriklerimize göz atmak isterseniz buradan ulaşabilirsiniz.
Kaynaklar: Fox Business, Unleash